top of page

Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου μιλάει στον "Γυάλινο κόσμο"

Συνέντευξη: Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος





Το σχολείο είναι μια μικρή κοινότητα στην οποία η ζωή είναι οργανωμένη με κανόνες και βασίζεται σε πρότυπα που παραπέμπουν στην ευρύτερη κοινωνία. Έτσι, υπάρχουν δημοκρατικοί θεσμοί που δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να συμμετέχουν σε συλλογικές διαδικασίες και να αποφασίζουν για θέματα που τα αφορούν. Σχετικά με τη λειτουργία του δεκαπενταμελούς συμβουλίου των μαθητών είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον πρόεδρο του δεκαπενταμελούς συμβουλίου των μαθητών του Λυκείου Χορτιάτη, Βασίλη Αγγελόπουλο.


Ποιο ήταν το κίνητρό σου, όταν δήλωσες υποψηφιότητα για το 15μελές;

Όταν αποφάσισα να δηλώσω υποψηφιότητα για Πρόεδρος του 15μελούς, ήθελα να συμμετέχω ενεργά στις δραστηριότητες που αφορούν στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών μαθητείας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.


Με ποια προβλήματα του σχολείου θα ήθελε το 15μελές του σχολείου να ασχοληθεί και να τα λύσει;

Το 15μελές έχει στόχο να ασχοληθεί με την επίλυση προβλημάτων ηθικής ή τεχνικής φύσεως που πιθανόν να προκύπτουν κατά καιρούς, καθώς και με την κινητοποίηση για τη βελτίωση του σχολικού χώρου.


Ποια νομίζεις ότι είναι η άποψη των μαθητών για το 15μελές;

Δυστυχώς η έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλειοψηφία της μαθητικής κοινότητας συμβάλλει στην απουσία ολοκληρωμένης άποψης σχετικά με τους στόχους του 15μελές συμβουλίου του σχολείου.


Τι στίγμα θα ήθελες να αφήσεις στο σχολείο ως φετινός πρόεδρος;

Θα ήθελα η δράση και η κινητοποίηση του 15μελούς να προσελκύσει περισσότερους μαθητές στην ενασχόλησή τους με τα κοινά και σε βάθος χρόνου να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον για όλους όσοι φοιτούν και θα φοιτούν στο σχολείο μας.

55 views0 comments
bottom of page