top of page

Με χρώμα και φαντασία

Διαγωνισμός ζωγραφικής για τον λογότυπο του Λυκείου Χορτιάτη

Της Βασιλικής Μαντούδη


Ένας διαγωνισμός ζωγραφικής με σκοπό τη δημιουργία και την επιλογή λογότυπου για το σχολείο μας πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου. Σκοπός των επτά μαθητών που συμμετείχαμε ήταν να φιλοτεχνήσουμε στο χαρτί μια ζωγραφιά με χαρακτηριστικά γνωρίσματα του τόπου μας, του Χορτιάτη.

Η εμπειρία ήταν μοναδική και το κλίμα ευχάριστο και θερμό. Ο διαγωνισμός διήρκεσε τρεις ώρες και δόθηκε ελευθερία στην επιλογή του θέματος και των υλικών. Η διοργανώτρια του διαγωνισμού ήταν η εκπαιδευτικός του Λυκείου, κ. Λαλάγκα.

Για την επιλογή του έργου που θα γίνει ο λογότυπος του σχολείου έγινε ψηφοφορία από επιτροπή αποτελούμενη από εκπαιδευτικούς του σχολείου, μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και αντιπρόσωπο του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη και του δεκαπενταμελούς συμβουλίου των μαθητών. Αξιολογήθηκε ως καλύτερο το έργο της μαθήτριας της Γ΄ τάξης, Κουσίδου Χριστίνας. Δεύτερο βραβείο: Μαντούδη Βασιλική και τρίτο βραβείο: Γκαντίνα Εύη και Τσιτσοπούλου Σαββίνα. Έπαινοι απονεμήθηκαν στις μαθήτριες Πετρίδου Διαλεχτή και Τσακίρη Ελπίδα.

Η τέχνη, ως γνωστό, είναι ένας τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων και το σχολείο είναι πολύ σημαντικό να εμπνέει και να μας προσφέρει τη γνώση και τη φαντασία που αναζητούμε για τα έργα μας. Ένας ζωγράφος χρειάζεται ηρεμία και φαντασία για να εκφράσει και να αποτυπώσει τα συναισθήματά του στον καμβά. Αυτό το πετύχαμε ως μικροί ζωγράφοι του σχολείου και δημιουργήσαμε επτά πανέμορφα έργα.








50 views0 comments
bottom of page