top of page

"Μην το βάζεις κάτω" Ευχές για τους ήρωες των νοσοκομείων


Αποστολή καρτών σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό από το Λύκειο Χορτιάτη.


της Εύης Καζάκη


Με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου μας που συμμετέχουν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Διεθνούς Αμνηστίας «Εγώ κι Εσύ Μαζί: Εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα», στο πλαίσιο της δράσης της 10ης Δεκεμβρίου 2020 «Στέλνω μια κάρτα στους υγειονομικούς», αποφάσισαν να δημιουργήσουν και να στείλουν τις δικές τους κάρτες στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της περιοχής.


Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για αυτούς τους αφανείς ήρωες που επιδεικνύουν καθημερινά ανθρωπιά και ανιδιοτέλεια, θέτοντας τον ίδιο τους τον εαυτό σε κίνδυνο. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, οι γιατροί και οι νοσηλευτές πολεμούν τον αόρατο εχθρό και προσπαθούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Πολλοί από αυτούς θα περάσουν τα φετινά Χριστούγεννα μακριά από τους αγαπημένους τους, ώστε εμείς να είμαστε με τις οικογένειες μας.


Για αυτό τον λόγο, είναι χρέος μας να δείξουμε αλληλεγγύη σε αυτούς τους συνανθρώπους μας και να παραμείνουμε στο σπίτι, ώστε κάποια στιγμή να μπορέσουν και αυτοί να επιστρέψουν στο δικό τους.

Τους ευχαριστούμε από καρδιάς.


15 views0 comments
bottom of page