top of page

Την άνοιξη την φτιάχνεις!

Της Φανής Ιακωβίδου



1 Μαρτίου 2022... πρώτη μέρα της πολυπόθητης και χρωματιστής άνοιξης. Αν και περιμέναμε γαλάζιο ουρανό, φωτεινό ήλιο να αγκαλιάζει τις πρώτες αμυγδαλιές και όλους εμάς με παραδοσιακά «Μαρτάκια», ο καιρός είχε άλλα σχέδια.

Το πρωινό ξύπνημα μας βρήκε πολύ ζεστά, πολύ χειμωνιάτικα ντυμένους εξαιτίας της άσπρης πανδαισίας έξω από τα παράθυρά μας. Άνοιξη όμως που ήταν; εμείς αυτή ψάχναμε, καθώς πηγαίναμε στο σχολείο. Κι όμως η άνοιξη μας περίμενε στην τάξη. Η κυρία Ευστρατία είχε τοποθετήσει σε όλες τις αίθουσες του σχολείου μας ένα χαριτωμένο βάζο περιτριγυρισμένο από πολύχρωμες κορδέλες και φυσικά μέσα του πολύχρωμα τριαντάφυλλα. Όλοι μας αναρωτηθήκαμε πώς βρέθηκαν αυτά τα λουλούδια στην τάξη. Η απορία μας ήταν γεμάτη χαμόγελα, καθώς η κίνηση αυτή ήταν μια νότα χαράς, μία διαφορετική νότα στα πλαίσια μιας καθημερινής μέρας σχολείου, ίσως και λίγο πεζής...

Αυτά τα μικρά πράγματα στη ζωή που χαρίζουν αθώα και αληθινά χαμόγελα έχουν την πιο μεγάλη σημασία. Όπως έλεγε και ο κορυφαίος Έλληνας ποιητής μας : «Την άνοιξη αν δεν την βρεις, την φτιάχνεις» και ευχαριστούμε την κυρία Ευστρατία που μας σκέφτηκε και μας την έφτιαξε!



51 views1 comment
bottom of page