top of page

Τι σχολή να διαλέξω; Τµήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΔΠΘ

της Βασιλικής Μαντούδη




Σήμερα η στήλη είναι αφιερωμένη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ξάνθη. Αυτές είναι οι απαντήσεις του Χάρη Γκίζα, ο οποίος είναι φοιτητής στη συγκεκριμένη Πολυτεχνική Σχολή.


Σε ποια σχολή έχεις περάσει και ποια κατεύθυνση έπρεπε να ακολουθήσεις για αυτή στο Λύκειο;


Έχω περάσει στη σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών. Ακολούθησα το επιστημονικό πεδίο των τεχνολογικών και θετικών σπουδών.


Πόσα χρόνια φοίτησης χρειάζονται για να πάρεις πτυχίο;


Τα ελάχιστα χρόνια φοίτησης που χρειάζονται για να πάρει κανείς πτυχίο είναι πέντε, καθώς είναι πολυτεχνική σχολή, αλλά ο μέσος όρος μέχρι κάποιος να πάρει το πτυχίο του είναι 6,5 με 7,5 χρόνια.


Δυσκολεύτηκες στα μαθήματα της σχολής ή ήταν όπως τα είχες φανταστεί;


Τα μαθήματα των πανεπιστημίων των θετικών επιστημών είναι δύσκολα αλλά είναι πιο ενδιαφέροντα από αυτά του Λυκείου, καθώς συνοδεύονται και από εργασίες που σου μαθαίνουν τη θεωρία στην πράξη.


Χρειάζονται πολλές υποχρεωτικές ώρες παρακολούθησης ή πρέπει να παρακολουθείς όλα τα μαθήματα σου και πόσες ώρες είναι αυτές;


Οι ώρες παρακολούθησης μαθημάτων είναι αρκετές, καθώς είναι γύρω στις 20-25 ώρες την εβδομάδα με βάση τα μαθήματα του εξαμήνου, ενώ στο εργαστήριο είναι πιο ρευστά, καθώς δεν γίνονται κάθε εβδομάδα.


Όταν θα πάρεις το πτυχίο σου, τι δυνατότητες υπάρχουν για εργασία;


Με βάση την κατεύθυνση που θα πάρω και το μεταπτυχιακό που θα επιλέξω (αν όχι διδακτορικό) μπορώ να διεκδικήσω ένα μεγάλο εύρος επαγγελμάτων. Συγκεκριμένα με την κατεύθυνση του μηχανικού υπολογιστών γνωρίζεις κυκλώματα και προγραμματισμό, πράγματα που απαιτούνται σε μια εργασία στο μέλλον.


Είσαι ευχαριστημένος από την επιλογή σου ή αν θα μπορούσες να γυρίσεις πίσω στον

χρόνο θα άλλαζες την επιλογή σου;


Είμαι απολύτως ευχαριστημένος με την επιλογή μου και δεν θα άλλαζα σχολή, αν είχα άλλη επιλογή ακόμη κι αν μπορούσα να γυρίσω πίσω τον χρόνο.

21 views0 comments
bottom of page