top of page

Ένας οικολογικός τρόπος μεταφοράς

του Αλέξανδρου Τσολάκου

Με αφορμή τις προσπάθειες διαφόρων εταιριών να δημιουργήσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα που να αντέχουν στον χρόνο αποφάσισα να γράψω το άρθρο αυτό και να παρουσιάσω τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους κάποιος μπορεί να μετακινηθεί παντού με μέσα μεταφοράς πάντα φιλικά προς το περιβάλλον.

Πρώτα από όλα, μια αναπτυσσόμενη ιδεολογία που σιγά σιγά γίνεται πραγματικότητα είναι αυτή της χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας. Πολλές εταιρίες παντού στον κόσμο αρχίζουν να αναπτύσσουν αμάξια τα οποία μπορούν να κινηθούν με τον ηλεκτρισμό αλλά και όχι μόνο. Μερικές από αυτές τις εταιρίες προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο το οποίο κινείται μόνο με νερό, κάτι το οποίο είναι πολύ προηγμένο για την εποχή μας .

Επιπλέον, οι σημερινές εταιρίες επενδύουν στο νέο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν, διότι εκεί μας οδηγεί το μέλλον. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα για τη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η Νορβηγία. Η Νορβηγία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που πριν από τον 21 ο αιώνα είχε καταφέρει να ενσωματώσει στην κουλτούρα της την ιδεολογία πως πρέπει να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Σαν αποτέλεσμα η Νορβηγία έχει μια ισχυρή οικονομία και είναι μία από τις ελάχιστες χώρες όπου τα ηλεκτρικά αμάξια είναι κυρίαρχα. Θα έπρεπε να πάρουμε το παράδειγμα της και να το ακολουθήσουμε. Όχι μόνο αυτό, αλλά με αυτόν τον τρόπο ο κόσμος θα αρχίσει να καινοτομεί και να παράγει καινούργια, πιο φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα. Διότι περίπου το 40% και άνω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης προέρχεται από τα μέσα μεταφοράς.

Όμως όλα αυτά άρχισαν, διότι ο πλανήτης μας μολυνόταν υπερβολικά και έπρεπε να βρούμε άλλους τρόπους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον, για να κάνουμε τα αυτοκίνητα μας να δουλέψουν με ηλεκτρική ενέργεια. Αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ευαισθητοποιηθούμε και να αναπτύξουμε τις γνώσεις μας για να ανακαλύψουμε καινούργιους τρόπους βελτίωσης της καθημερινής ζωής μας . Συμπεραίνουμε πως ένας εναλλακτικός-οικολογικός τρόπος μεταφοράς στις μέρες μας είναι τόσο σημαντικός όσο και ένα βήμα για τον άνθρωπο να έρθει πιο κοντά με τη φύση και να την προστατεύσει αντί να την καταστρέψει .

Πηγές: 1)https://el.wikipedia.org/ 2) https://www.nationalgeographic.com/ 3) https://www.newsbeast.gr/

5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page