top of page

Οι «Ενεργοί Έφηβοι» του Λυκείου Χορτιάτη μιλούν για τη δημοκρατία


Τι είναι δημοκρατία στην πράξη; Τα μέλη της ομάδας συμμετοχικής δράσης «Ενεργοί Έφηβοι» στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ¨Βουλή των εφήβων¨ ολοκληρώσαμε ένα ταξίδι αναζήτησης με μια σειρά από νέες δραστηριότητες.


Μετά τη συνέντευξη με τον Δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη τον Δεκέμβριο και την έρευνα στους μαθητές του σχολείου για την τηλεκπαίδευση τον Ιανουάριο προχωρήσαμε στη μελέτη της έννοιας δημοκρατία με άλλους τρόπους. Έτσι, αποτυπώσαμε δημιουργικά τη δική μας οπτική σε ένα βίντεο επιχειρώντας να ορίσουμε τη δημοκρατία.




Ακόμη, κάναμε πράξη τη συλλογικότητα και τη συμμετοχή προχωρώντας σε συνεργασίες . Διευρύναμε τον κύκλο των εργασιών μας με μια διαδικτυακή συνάντηση τον Φεβρουάριο με τους Εφήβους βουλευτές του Λυκείου Πανοράματος που συμμετέχουν στο ίδιο πρόγραμμα. Έτσι, ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με τις δυνατότητες ανάληψης κοινής δράσης.





Συμμετείχαμε ενεργά και στις αντιπολεμικές δράσεις που οργανώθηκαν στο Λύκειο Χορτιάτη τον Μάρτιο με κείμενα προβληματισμού και έργα μας εικαστικά και λογοτεχνικά υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών κκ Δρίτσαρη, Λαλάγκα και Σιώπη. Εκεί ενώσαμε τις φωνές μας με τους συμμαθητές μας υπέρ της ειρήνης.





Επίσης, συμμετείχαμε στην εκπαιδευτική δράση «e-περιήγηση στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων» στις 29 Μαρτίου που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα της Βουλής για τα σχολεία της Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.




Η ΚΣΤ΄ Σύνοδος (2021-2022) της Βουλής των Εφήβων θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Ορίστηκε με ψηφοφορία από τα μέλη της ομάδας η μαθήτρια Τιτσοπούλου Σαββίνα ως βουλευτής που θα εκπροσωπήσει το Λύκειο Χορτιάτη με αναπληρωματική τη μαθήτρια Χατζηπαντελή Εριέττα.

75 views0 comments
bottom of page